Prajitura paradis ( varianta mea)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Feb 2010 | 9185 vizualizari

 

aceasta prajitura se gaseste in comert, dupa cum bine stiti, dar va pot asigura ca este delicioasa, cu un gust dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu ingrediente pentru aceasta prajitura de la Dr.oetker, pe langa aceasta ne mai trebuie:
  • un blat de tort ( folosesc blat de tort deoarece blatul facut din biscuiti nu-mi place cum iese, dar dak vreti sa incercati va trebuie:
  • 70 ml compot de ananas(7 linguri)
  •  50 g unt
  • pentru crema:
  • 200 ml smantana rece cu 15% grasimi,
  • 150 g iaurt rece 4,4%grasime,
  • 200 ml apa rece,
  • 100 g ananas din compot
  •  pentru decor:
  • 50 g ananas din compot,
  •  un kiwi
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura paradis ( varianta mea):

In cazul in care faceti cu biscuiti, acestia se piseaza in robotul de bucatarie. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70ml compot . Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Biscuitii se pun in forma existenta in cutie, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine. Blatul din biscuiti se da la rece pana se face crema.

Daca faceti cu blat de tort, acesta se insiropeaza cu zeama de la compot.

Se taie cubulete fructele pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie. Separat intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde.Din crema se pun cateva linguri peste blat, apoi se pune ananasul si restul de crema si se netezeste cu o lingura. Peste crema se orneaza cu ananas si kiwi.

Intr-un vas se fierb 300ml de apa, apoi se iau de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.

Dupa preparare , se da prajitura la frigider pentr 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura paradis ( varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca